Terrasoverkapping
De Fiësta, een verandadak in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd, dat zich onderscheid door een verbluffend mooie afwerking en een zeer breed toepassingsgebied. Met trots kunnen we zeggen dat de Fiësta het beste verandadak is in haar klasse. Een sieraad aan uw woning voor vele, vele jaren.

Breedtes

200 t/m 700 cm

Uitval
150 t/m 400 cm

Uitvoering
RAL 9001 
Polycarbonaat helder of opaal

Inclusief
Afvoerpijp, bladvanger, grondplaat en 
bevestigingsmateriaal

Meerprijzen
Opaal zonwerend 
Excusive green
Gelaagd glas (max 3,5m. uitval)
 
Het verandadak Fiësta wordt uitgevoerd met exclusieve spuitgiet aluminium zijkappen aan zowel muur als gootzijde met verzonken RVS schroefbevestiging. Standaard wordt de Fiësta geleverd in roomwit RAL 9001. De Fiësta wordt volledig op maat gemaakt en als zodanig afgeleverd. Staanders, liggers, muurpofielen, goten en polycarbonaatplaten zijn op basis van aangeleverde gegevens in de juiste maten gezaagd.

Het Fiësta verandadak wordt uitgevoerd in een dakconstructie gebaseerd op platen van polycarbonaat. Deze wafelconstructie polycarbonaatplaten worden standaard in heldere of opaal uitvoering geleverd.


Door de speciale constructie, waarbij gebruik gemaakt wordt van kantelprofielen bij zowel de goot- als de muurzijde, kan de hellingshoek van het dak van de Fiësta tijdens de montage nog aangepast worden. En dit zonder dat de horizontale dakliggers hiervoor hoeven te worden aangepast.

Het Fiësta verandadak is standaard uitgerust met een dakgoot met een zogenaamde geïntegreerde volantsleuf. Deze biedt u de mogelijkheid op eenvoudige wijze uw verandadak aan de gootzijde af te sluiten door middel van een verandawand. Deze bestaat uit hoogwaardig PVC-doek met geintegreerde zichtvensters (optioneel).


 
 
Veelgestelde vragen: Terrasoverkapping / Fiësta

1. Wat zijn de voor- en nadelen van glasplaten in een terrasoverkapping?

De voordelen zijn: volledig doorzicht en daardoor geen verlies aan lumen; heeft een chiquere uitstraling; blijft langer krasvrij; geeft minder geluidsoverlast bij harde regen. 
De nadelen zijn: een hogere prijs; een hoger gewicht waardoor eerder drie of vier staanders nodig zijn.

2. Wat zijn de voor- en nadelen van polycarbonaatplaten in een terrasoverkapping?

De voordelen zijn: een relatief laag gewicht en een relatief lage prijs.
De nadelen zijn: mogelijke geluidsoverlast bij harde regen; niet geheel transparant en dus een licht verlies aan lumen(ook de heldere niet); mogelijke condensvorming in de kanalen doordat polycarbonaat niet dampdicht is; tijdens het reinigen aan de bovenzijde kunnen krassen ontstaan doordat het materiaal zachter is dan glas.

3. Kan ik nog bij de bovenliggende ramen om deze te zemen of te schilderen als ik een Fiësta aan de woning heb geplaatst?

Ja, dat is nog steeds mogelijk. Men dient er echter rekening mee te houden dat men niet op de glasplaten of polycarbonaatplaten zelf kan staan en er moet dus een plank gebruikt worden waar men op gaat staan en die op minimaal twee liggers rust. Deze moet tevens stug genoeg zijn om niet naar beneden te glijden; beplak de plank of plaat eventueel met rubber o.i.d.

4. Heb ik een vergunning nodig voor het (laten) plaatsen van een terras-overkapping?

Vaak geldt er alleen een meldingsplicht; de regels rondom dit soort bouwwerken worden minder strak. E.e.a. kan echter per gemeente verschillen. U doet er daarom goed aan de plaatselijke regels te raadplegen alvorens tot aanschaf van een terras-overkapping over te gaan.

5. Waar is de Fiësta verkrijgbaar?

De Fiësta terras-overkapping is met name bij de geselecteerde zonwerings-specialist te verkrijgen.

6. Kan er naderhand gewisseld worden van polycarbonaatplaten naar glas?

In theorie zou dat mogelijk zijn maar dit is een dermate ingrijpende en kostbare aanpassing dat deze niet snel toegepast zal worden.

7. Kunnen de staanders van de Fiësta gewoon op het terras gemonteerd worden?

Ja, de voetplaten zijn geschikt voor zowel montage rechtstreeks op het terras als op de optionele betonpoeren. Bij montage rechtstreeks op het terras moet men rekening houden met een andere wijze van afvoeren van het hemelwater. 

8. Wat is de maximale breedte en uitval van de Fiësta ?

De Fiësta terrasoverkapping is tot een maximale breedte van 7,0 meter en een maximale uitval van 4,0 meter in polycarbonaat-uitvoering en 3,5 meter in glas-uitvoering verkrijgbaar. De Fiësta is koppelbaar en de maximale breedte is dan onbeperkt; koppeling is nagenoeg onzichtbaar.

9. Hoeveel staanders worden er bij een Fiësta geleverd?

Dit is afhankelijk van de breedte en de soort beplating(polycarbonaat of glas. Bij een dak op basis van polycarbonaat is de maximale afstand tussen twee staanders 4,0 meter; bij een dak op basis van veiligheidsglas 44.2 is de maximale afstand tussen twee staanders 3,0 meter. Daar de staanders aan de buitenzijde maximaal 0,5 meter naar binnen geplaatst mogen worden kan men een dak in polycarbonaat-uitvoering dus met 2 staanders

10. Welk type glas wordt toegepast in de Fiësta ?

In de Fiësta in de glasuitvoering wordt gelaagd enkelvoudig veiligheidsglas 44.2 toegepast.

11. In welke kleuren is de Fiësta leverbaar?

De Fiësta is standaard leverbaar in de kleuren roomwit ( RAL 9001), antracietgrijs structuur (RAL 7016) en Stargrey structuur (RAL 9007). Tegen meerprijs is de Fiesta in elke RAL-kleur leverbaar.

12. Kan ik de Fiësta verhuizen als ik van woning ga wisselen?

Ja, de Fiësta is in principe verhuisbaar. Dit dient u echter met behulp van vakkundig geschoold personeel te doen na een gedegen voorbereiding. Of het kan dient u te laten beoordelen door de firma die de Fiësta geplaatst heeft.

13. Kan de Fiësta op de bestaande riolering worden aangesloten?

Ja, met behulp van de meegeleverde gootdoorvoer en afvoerbuis en de optionele poeren met hemelwaterafvoervoorbereiding kan de Fiësta aangesloten worden op de bestaande riolering. Of dit is toegestaan dient u na te vragen bij uw gemeente. 

14. Hoe breed zijn de velden bij toepassing van polycarbonaat en glas?

De velden in de polycarbonaat-uitvoering zijn maximaal 100 cm breed. De breedte van de glasplaten in de glasuitvoering is maximaal 70 cm.

15. Is de Fiësta ook vrijstaand leverbaar?

Het muurprofiel van de Fiësta dient altijd op een zeer stabiele ondergrond gemonteerd te worden. Door het muurprofiel op beugels uit de muur of op extra (zwaar ondersteunde c.q. gefundeerde) staanders te monteren is een Fiësta in principe ook vrijstaand te monteren.

16. Wat zijn de mogelijkheden qua dakplaten bij de Fiësta ?

De Fiësta is zowel met polycarbonaatplaten leverbaar als met glas. De uitval met polycarbonaatplaten is max. 4,0 meter en met glas 3,5 meter.

17. Welk type polycarbonaatplaten wordt toegepast in de Fiësta?

De Fiësta wordt standaard uitgevoerd met 16 mm polycarbonaatplaten met een X-structuur. De standaarduitvoering is helder of opaal. Optioneel zijn er polycarbonaatplaten leverbaar in een zon/warmte-werende uitvoering in zowel helder als opaal.

18. Heeft de Fiësta een vaste of een variabele hellingshoek?

De Fiësta heeft een variabele hellingshoek van 5-20 graden. Dit betekent in cm-afschot-dieptemeter uitgedrukt een variatie van 10-35 cm per dieptemeter afschot. Monteert men dus de bovenzijde van het muurprofiel op 2,70 meter en heeft het dak een uitval/diepte van 3,0 meter, dan kan de onderzijde van de goot(doorloophoogte)een hoogte hebben (vanaf de grond gemeten) van 2,40 meter tot 1,65 meter.

Downloads
  • Brochure Fiesta
    Klik hier om dit bestand te downloaden